Racuszki pizzowe

15:21 Ryszard 2 Comments


Wykorzystałam:
- 2 szklanki maki - okoł 60 gr
- 2 jajka -  90 gr
- 2 szklanki mleka - 1,10 zł
- szczypta proszku do pieczenia
- kilka pieczarek - 1 zł
- jedna papryka - 85 gr
- ser zółty około 200 gram - 3,70 zł
- jedna cebula - 20 gr
 - sól, pieprz, zioła - jakie kto lubi
- olej do smażenia - około 2 zł
- ząbek czosnku

Koszt całkowity - około 10,35 zł (4 spore porcje)



Pieczarki, żółty ser, paprykę i cebulę pokroiłam w drobną kostkę. Zrobiłam ciasto naleśnikowe, jednak trochę gęstsze z odrobiną proszku do pieczenia. Do ciasta wrzuciłam wszystkie pokrojone składniki i wymieszałam. Placuszki usmażyłam na rozgrzanym oleju, przyrumieniając je z obu stron. Wybrałam wersję jarską racuszków, ale można dodać też pokrojoną w kostkę szynkę lub kiełbasę.


 Placuszki świetnie smakują z ketchupem!

Agata    

2 komentarze:

  1. Wygląda smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy przepis- chętnie bym wypróbowała, ale mam problemy z wątrobą :-(

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...