Dietetyczne penne z twarogiem
Z reguły nie chce mi się robić potraw
z makaronem. Teraz jednak zostałem przyciśnięty przez sytuację - brak
składników, brak czasu i środków. Zostały
mi dwa rozwiązania - albo jem bigos, który już jakieś pół roku temu podarowała
mi mama, albo robię coś z niczego. Jako, że bigosu w słoju jest naprawdę dużo,
a już jutro wracam do domu, została mi tylko jedna opcja.
Podkradłem więc swojej dziewczynie
parę składników i zużyłem makaron, którego nie wykorzystałem do wczorajszego
penne z kurczakiem ( poczytać o tym możecie TUTAJ ).
Zobaczcie co z tego wyszło.
Potrzebujemy :
- 100 g makaronu penne
- 3/4 pomidora
- 3/4 kostki twarogu ( ja użyłem
półtłustego )
- 3/4 czerwonej cebuli
- 1/4 jogurtu naturalnego ( małego )
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron był wczorajszy, więc
przelałem go gorącą wodą w durszlaku. Na patelni podsmażyłem cebulkę, potem
dodałem pokrojonego w kawałeczki pomidora, następnie makaron i twaróg. Do tego
dolałem jogurt naturalny i posypałem przyprawami. Nic trudnego.
W smaku nie będę Wam zachwalał, że to
cud i zdaje sobie sprawę, że nie będzie to dla Was kulinarna rewolucja, ale..
ogólnie recenzja na "od biedy można zjeść"
Lubię penne w takim zestawieniu, czasem robię na kolację, ale z mielonym twarożkiem :)
OdpowiedzUsuńZłodziej:p makaron był spoko, mi smakują takie połączenia... Chociaż właściwie to smakuje mi wszystko, co ma w składzie makaron:D
OdpowiedzUsuńwprawdzie juz po studiach ale w kieszeni ciagle mało ;D
OdpowiedzUsuńwiec blog idealny dla nas ;D
obserwuje i zapraszam w wolnej chwili do mnie na rogaliki :)
pycha!:) pyszny obiad, idealny na studencką kieszeń:) sama staram się gotować prosto, smacznie, w miarę szybko i żeby nie kosztowało to fortuny:)
OdpowiedzUsuń